\require{AMSmath} Reeksen berekenen bereken de volgende som:¥å(2/(1-i2))i=2Ik heb het geprobeerd maar kom er niet uit. Henri Student hbo - woensdag 25 februari 2004 Antwoord We gaan eerst de breuk bewerken.2/1-i2 = -2.1/i2-1.Deze breuk splitsen we in partieelbreuken :1/i2-1 = 1/2.(1/i-1 - 1/i+1)en dus2/1-i2 = -(1/i-1 - 1/i+1)De sommatie is dus te schrijven als een verschil van 2 sommaties.¥å(1/i-1) = 1 + 1/2 + 1/3 + 1/4 + 1/5 + ...i=2¥å(1/i+1) = 1/3 + 1/4 + 1/5 + ...i=2De 2 sommaties moeten niet apart berekend worden.Hun verschil = 1 + 1/2 = 3/2Met het min-teken is het eindresultaat dus -3/2 LL woensdag 25 februari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bereken de volgende som:¥å(2/(1-i2))i=2Ik heb het geprobeerd maar kom er niet uit. Henri Student hbo - woensdag 25 februari 2004
Henri Student hbo - woensdag 25 februari 2004
We gaan eerst de breuk bewerken.2/1-i2 = -2.1/i2-1.Deze breuk splitsen we in partieelbreuken :1/i2-1 = 1/2.(1/i-1 - 1/i+1)en dus2/1-i2 = -(1/i-1 - 1/i+1)De sommatie is dus te schrijven als een verschil van 2 sommaties.¥å(1/i-1) = 1 + 1/2 + 1/3 + 1/4 + 1/5 + ...i=2¥å(1/i+1) = 1/3 + 1/4 + 1/5 + ...i=2De 2 sommaties moeten niet apart berekend worden.Hun verschil = 1 + 1/2 = 3/2Met het min-teken is het eindresultaat dus -3/2 LL woensdag 25 februari 2004
LL woensdag 25 februari 2004
©2001-2024 WisFaq