Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoek uitreken van driehoek(zonder hoek 90 graden), als je de 3 zijdes hebt

Hoe bereken je een hoek van een driehoek waar geen hoek van 90 graden in zit (een stompe hoek zit erin), als je alle 3 de lengtes van de zijden weet.

Bedankt.

Erik
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 februari 2004

Antwoord

Je moet dan de cosinusregel gebruiken.
Deze is er in de volgende drie vormen:
c2=a2+b2-2ab.cos(g)
a2=b2+c2-2bc.cos(a)
b2=a2+c2-2ac.cos(b)

hierbij geldt:

a tegenover a
b tegenover b
g tegenover c

hk
woensdag 18 februari 2004

 Re: Hoek uitreken van driehoek(zonder hoek 90 graden), als je de 3 zijdes hebt 

©2001-2024 WisFaq