\require{AMSmath} Het delen van veeltermen Bij de deling f(x)=2x3+ax2+bx-3 door x+1 en door x+3 is de rest telkens 0 bepaal nu a en b...Wat moet je nu doen en hoe kan je die getallen bepalen? joke j 2de graad ASO - zondag 15 februari 2004 Antwoord Het wordt dus iets als:(x+1)(x+3)(px+q)=2x3+ax2+bx-3Kijk alleen naar de term met x3 en de laatste term:Dus x·x·px=2x3, maar dan is p=2.Maar ook: 1·3·q=-3, dus q=-1.Kortom het wordt: (x+1)(x+3)(2x-1)Als je dat uitwerkt krijg je: 2x3+7x2+2x-3.Conclusie: a=7 en b=2. WvR maandag 16 februari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij de deling f(x)=2x3+ax2+bx-3 door x+1 en door x+3 is de rest telkens 0 bepaal nu a en b...Wat moet je nu doen en hoe kan je die getallen bepalen? joke j 2de graad ASO - zondag 15 februari 2004
joke j 2de graad ASO - zondag 15 februari 2004
Het wordt dus iets als:(x+1)(x+3)(px+q)=2x3+ax2+bx-3Kijk alleen naar de term met x3 en de laatste term:Dus x·x·px=2x3, maar dan is p=2.Maar ook: 1·3·q=-3, dus q=-1.Kortom het wordt: (x+1)(x+3)(2x-1)Als je dat uitwerkt krijg je: 2x3+7x2+2x-3.Conclusie: a=7 en b=2. WvR maandag 16 februari 2004
WvR maandag 16 februari 2004
©2001-2024 WisFaq