Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integratie

Hallo ik heb morgen toets maar ik zit vast bij een oefening, zouden jullie mij kunnen helpen. Waarschijnlijk is de oplossing wel simpel maar zie ik het gewoon niet.
Alvast bedankt hoor

De integraal van
(1+cos2t)/(1+cos2t)*dt

Kelly
Student universiteit België - woensdag 11 februari 2004

Antwoord

Hoi,

Bedenk dat cos(2t)=cos2(t)-sin2(t) en 1=sin2(t)+cos2(t), zodat 1+cos(2t)=2.cos2(t).

Je moet dus 1/2.ò(1/cos2(t)+1)dt berekenen en dat ziet er al iets herkenbaarder uit...

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 11 februari 2004

©2001-2025 WisFaq