Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een parallellogram

Gegeven:
oppervlakte driehoek MNB = 72cm2
lengte van AM = lengte van MB = lengte van MN

Gevraagd:
bereken de oppervlakte van het parallellogram.

Er is dus een driehoek getekend in het parallellogram ABCD, nl MNB. Punt N ligt op de basis DC en punt M daar rechtboven. Deze 2 punten zijn verbonden met elkaar d.m.v een rechte die loodrecht op AB en DC staat. Punt N is ook verbonden met hoek B. Zo ziet de driehoek in het parallellogram eruit.
bij voorbaat...

Romina
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 7 februari 2004

Antwoord

Eerst maar eens tekening:

q19957img1.gif

Zoals je ziet is ÐBMN een rechte hoek en BM=MN en AM=MB. Bereken de lengte van BM, MN en AM m.b.v. de oppervlakte van DBMN. De oppervlakte van het parallellogram is dan gelijk aan AB·MN.

Zou dat lukken?

WvR
zaterdag 7 februari 2004

©2001-2024 WisFaq