Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Water in een vijver

tijdens een droogteperiode verdampt dagelijks 12% van het water in een vijver. om het waterpeil niet te ver laten zakken, voert men elke dag 600 m3 water toe. aan het begin van de droogteperiode zit er 10.000 m3 water in de vijver.

eerst moest ik de recursieve formule geven en die is volgens mij: Un+1= 10000 x 0,88n + 600.
daarna moest ik uitzoeken na hoeveel dagen er voor het eerst minder dan 6000 m3 water in de vijver zat, maar daar bleef ik steken, zou u me kunnen helpen ?

M. Qui
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 februari 2004

Antwoord

Een recursieve formule betekent volgens mij dat je iets zal moeten doen als:

u(n+1)=...u(n)....

In jouw formule zie ik dat niet terug.
Op dag n heb u(n) liter water. Er verdampt 12% per dag... en je voegt 600 m3 water toe... De recursieve formule wordt dan:

u(n+1)=u(n)·0,88 + 600

Hopelijk kan je er nu verder mee.

Zie Rijen met de TI-83

WvR
maandag 2 februari 2004

©2001-2025 WisFaq