Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursieve rij

Voor m'n wiskunde toets kreeg ik een vraag, maar achteraf snap ik niet hoe deze moet.

Gegeven is de rij Un+2 = Un+1 - 2Un met U1 = 2 en U2 = 5.
. Hoe moet ik de volgende twee termen berekenen?

Marlot
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 februari 2004

Antwoord

De volgende twee termen zijn u3 en u4.
Kijken we naar de formule en nemen we n = 1, dan krijgen we
u3 = u2 - 2u1
u2 en u1 zijn gegeven, dus u3 is te berekenen.
En wat staat er als we in de formule n = 2 kiezen?
u4 = ...
De twee termen die je op ... vindt, zijn ook bekend!

Zo zal het wel lukken, denk ik!

dk
maandag 2 februari 2004

 Re: Recursieve rij 

©2001-2025 WisFaq