Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De som van macht

Kunnen julie uitleggen waarom:

å(4/9)N=0,8 Met N=1 tot N=¥

Mvg

Floris
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 januari 2004

Antwoord

Dit is de som van een meetkundige rij. Op onderstaande pagina kan je lezen dat voor zo'n rij met beginterm a en reden r geldt:

S(n)=a·(rn-1)/(r-1)

a=4/9
r=4/9

Invullen en dan de limiet nemen voor n®¥ levert je het gezochte resultaat.

Zie Somrijen

WvR
zondag 25 januari 2004

©2001-2025 WisFaq