Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

Bedankt voor jullie vorig vlug antwoord.
Nieuwe vraag :
integraal van ((2x)dx op noemer(x-1)2(x2+2))
Het aangegeven antwoord moet zijn
((1/9)ln|((x-1)2/(x2+2))|) - (((4/9)Ö2)Bgtan ((xÖ2)/2)) - ((2)/(3x-3)) + 6
Ik heb die berekend volgens partiële integratie en bekom
a=2/9 ; b=2/3 ; c=-2/9 ; d=-8/9

Mijn eindantwoord is : ((2/9) ln|x-1|) - ((2/3)(x-1)) - ((2/9) ln|x2+22|) - ((8/18) Bgtan(x/Ö2))
Wat doe ik verkeerd?

Dank u voor uw hulp
Peggy

peggy
Student universiteit België - zaterdag 24 januari 2004

Antwoord

Nou bijna goed...:-)

q19365img1.gif

WvR
zaterdag 24 januari 2004

©2001-2024 WisFaq