\require{AMSmath} Oneven getallen samen tellen Wanneer je alle oneven getallen samentelt tot 1000 zit daar dan een trucje in? ik zou dit heel erg zijn Jakob 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 16 januari 2004 Antwoord Als je alle oneven getallen tot 10 samen optelt kun je dit handig doen als: 1 + 9 = 10; 3 + 7 = 10; 5 + 10 + 10 = 25 Als je alle oneven getallen tot 20 samen optelt kun je dit handig doen als: 1 + 19 = 20; 3 + 17 = 20; 5 + 15 = 20; 7 + 13 = 20; 9 + 11 = 20; 5 × 20 = 100 Als je alle oneven getallen tot 30 samen optelt kun je dit handig doen als: 1 + 29 = 30; 3 + 27 = 30; 5 + 25 = 30; 7 + 23 = 30; 9 + 21 = 30; 11 + 19 = 30; 13 + 17 = 30; 15 + 7 × 30 = 225 Kun je nu zelf een handige manier vinden om jouw vraagstuk op te lossen? Succes! KLY vrijdag 16 januari 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Wanneer je alle oneven getallen samentelt tot 1000 zit daar dan een trucje in? ik zou dit heel erg zijn Jakob 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 16 januari 2004
Jakob 1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 16 januari 2004
Als je alle oneven getallen tot 10 samen optelt kun je dit handig doen als: 1 + 9 = 10; 3 + 7 = 10; 5 + 10 + 10 = 25 Als je alle oneven getallen tot 20 samen optelt kun je dit handig doen als: 1 + 19 = 20; 3 + 17 = 20; 5 + 15 = 20; 7 + 13 = 20; 9 + 11 = 20; 5 × 20 = 100 Als je alle oneven getallen tot 30 samen optelt kun je dit handig doen als: 1 + 29 = 30; 3 + 27 = 30; 5 + 25 = 30; 7 + 23 = 30; 9 + 21 = 30; 11 + 19 = 30; 13 + 17 = 30; 15 + 7 × 30 = 225 Kun je nu zelf een handige manier vinden om jouw vraagstuk op te lossen? Succes! KLY vrijdag 16 januari 2004
KLY vrijdag 16 januari 2004
©2001-2025 WisFaq