Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarom -1/4

dag,
voor volgend klein vraagje kwamen we voor k=-1/4 uit.
maar hoe we daar aankwamen kan ik maar niet uitpluizen,kunnen jullie me helpen:
vraag was als volgt:
de rechte x+y=k is een rkl aan y=x^2.Voor welke k?

yvonne
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 14 januari 2004

Antwoord

De vergelijking x2 = x - k mag maar 1 oplossing hebben en dus is de discriminant gelijk aan 0.

Misschien stel je inmiddels zo veel vragen aan ons dat je er zelf het overzicht over verliest en het daarom zelf "niet meer kunt uitpluizen".

MBL
woensdag 14 januari 2004

©2001-2024 WisFaq