Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Definities

Wat is de definitie van een gelijkheid, onbekende, oplossing en oplossingenverzameling.

Elketj
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 14 januari 2004

Antwoord

gelijkheid: iets met een =-teken erin. Wat links van het =-teken staat wordt aangeduid met het linkerlid (left-hand-side of LHS) en ... rechterlid/ RHS

onbekende: datgeen dat niet bekend is
dus: 3x=4 is een gelijkheid in de onbekende x (hetgeen niet wil zeggen dat deze onbekende, hier x, moeilijk te achterhalen is (hier 0.75)

x=0.75 is de oplossing want voor die waarde van de onbekende levert de gelijkheid een correcte vergelijking op.

Opl.verz.: soms is er meer dan een opl mogelijk. Al deze opl samen zijn de opl.verzameling. VB: welke tekorten zijn toegestaan volgens het stabiliteitspact heeft opl.verz. alle getallen kleiner dan 0.03

MvdH
woensdag 14 januari 2004

©2001-2024 WisFaq