Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraag oefening met gebruik van afgeleiden

bij het oplossen van enkele ongemaakte oefeningen in cursus bots ik op hetvolgende probleem.
Vraag is als volgt : in welk punt van de grafiek van y^2=18x stijgt de y-waarde tweemal zo vlug als de x-waarde.

Ik denk dat je de eerste afgeleide moet bepalen en dat gelijkstellen aan een rico van 2 ofzo mar ik geraak vast als ik dit doe,kunnen jullie me daarbij helpen.

alvorens bedankt voor de moeite

Yvonne
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 13 januari 2004

Antwoord

Los op dy/dx=2:
Uit de vergelijking y2=18x haal je 2ydy=18dx dus dy/dx=18/2y en
dat moet 2 zijn dus y=4,5 en (invullen) x=1,125

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 13 januari 2004

©2001-2024 WisFaq