Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden

Ik heb volgende vraag: voor deze oefening bekom ik waarden voor x die hoogst waarschijnlijk juist zijn, maar ik weet niet wat vervolgens te doen, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik voor x=q en x=-q.

f(x)=(x²+px-q)/x bereikt een minimum gelijk aan 6 en een maximum gelijk aan 2. Bereken de waarde van p en q.

Ik hoop echt dat je me hierbij kunt helpen, ik vermoed dat ik zoeen zal krijgen op m'n examen, merci

Yvonne
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 13 januari 2004

Antwoord

Zonder toelichting:

q18771img1.gif

WvR
dinsdag 13 januari 2004

©2001-2024 WisFaq