\require{AMSmath} Bewijs combinaties Beste,het lukt mij niet volgende stelling te bewijzen: n n n+1( )+ ( )=( ) k-1 k k Jan Student universiteit België - maandag 12 januari 2004 Antwoord Dag Jan, Er zijn verschillende manieren om er tegenaan te kijken. In de driehoek van Pascal staan op de n-de regel juist de binomiaalcoëfficiënten (n boven k).(n boven k) is gelijk aan het aantal manieren om k elementen uit een verzameling van n verschillende elementen te kiezen.(n boven k)=n!/(k!·(n-k)!) Ik zal het bewijs geven aan de hand van de laatste formule. succes! Anneke maandag 12 januari 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,het lukt mij niet volgende stelling te bewijzen: n n n+1( )+ ( )=( ) k-1 k k Jan Student universiteit België - maandag 12 januari 2004
n n n+1( )+ ( )=( ) k-1 k k
Jan Student universiteit België - maandag 12 januari 2004
Dag Jan, Er zijn verschillende manieren om er tegenaan te kijken. In de driehoek van Pascal staan op de n-de regel juist de binomiaalcoëfficiënten (n boven k).(n boven k) is gelijk aan het aantal manieren om k elementen uit een verzameling van n verschillende elementen te kiezen.(n boven k)=n!/(k!·(n-k)!) Ik zal het bewijs geven aan de hand van de laatste formule. succes! Anneke maandag 12 januari 2004
Anneke maandag 12 januari 2004
©2001-2025 WisFaq