Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeknotte kegel

Hoe bereken ik de inhoud van een afgeknotte kegel.

Gegeven is integraal van de functie 2·x+3 voor interval [1-4]. Dit geeft een oppervlakte van 24 (zelf al uitgerekend) die om de x-as wordt gekantelt, dit levert een afgeknotte piramide uit waarvan de inhoud berekend moet worden..

Danny
Student hbo - dinsdag 6 januari 2004

Antwoord

Als een functie om de x-as wordt gewenteld dan bereken je de inhoud van het omwentelingslichaam met $\pi\int{}$(f(x))2dx.
In jouw geval wordt dit $\pi$1$\int{}$4(2x+3)2dx.

Kwadraat uitwerken, primitiveren en grenzen invullen....

hk
dinsdag 6 januari 2004

©2001-2024 WisFaq