Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen van negenhoek

Kan iemand mij misschien helpen bij het tekenen van een negenhoek? Ik weet niet goet hoe eraan te beginnen.
Alvast bedankt

JE
Student Hoger Onderwijs België - zondag 4 januari 2004

Antwoord

Beste JE,
Voor het zelf tekenen van een negenhoek is het, het makkelijkst als je een geo-driehoek hebt. De hoek die gemaakt moet worden (de buitenhoek) is gelijk aan 360°/9=40 dus een binnenhoek van 180°-40°=140°.
Deze methode werkt voor iedere veelhoek, omdat de som van iedere buitenhoek uiteindelijk beschouwd kan worden als 1 rondje ofwel 360°. Bij een gelijkzijdige driehoek is dit dus bijvoorbeeld 360°/3=120° en 180°-120°=60°.

Als het gaat om alleen een passer en meetlat constructie laat het dan ff weten.

M.v.g.
PHS

PHS
zondag 4 januari 2004

 Re: Tekenen van negenhoek 

©2001-2024 WisFaq