Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekenen

ik moet de oppervlakte berekenen begrensd door:
y=(1-x)/(1+x), y=x3-x+1 en de rechte x=2

hoe splits ik dit uit in integralen?

bedankt

jos
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 31 december 2003

Antwoord

Maak eerst een tekening:

q18094img1.gif

..en volgens mij kan je de oppervlakte van het gele gebied dan berekenen met:

q18094img2.gif

Over dit laatste moet je misschien even nadenken. Je kunt de laatste term splitsen in:

q18094img3.gif

De eerste zou er dan af moeten, maar de tweede wordt negatief en die zou er dan (in absolute zin) bij moeten... en dat is precies wat er gebeurt. Toch?

WvR
woensdag 31 december 2003

©2001-2024 WisFaq