Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekenen

ik moet de oppervlakte berekenen begrensd door de kromme y= xÖ(4-x2) en de x-as

klopt het als ik stel dat deze oppervlakte gelijk is aan 2ò (van 0 tot 2) xÖ(4-x2)dx?
is het juist als ik na integreren van deze fct -1/3 (4-x2)^3/2 bekom?

bedankt

jos
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 31 december 2003

Antwoord

Beste Jos,
Bijna goed. Je begrensing klopt niet helemaal.
Het klopt dat als je -1/3(4-x2)3/2 weer diff. je xÖ(4-x2) krijgt.
Voor het gebied echter geldt:
Ö(4-x2) moet groter of gelijk zijn aan 0.
Dus 4-x20
4x2
x-2 en x2
Dus moet je gebied lopen van -2 t/m 2
Echter dit zal 0 opleveren.
Split het daarom op in 0 t/m 2 en -2 t/m 0.
Je krijgt dan:
-1/3(4-22)3/2-(-1/3(4-22)3/2)=22/3
En voor -2 t/m 0:
-1/3(4-02)3/2-(-1/3(4-(-2)2)3/2)=-22/3=22/3

Ofwel in totaal dus 51/3

M.v.g.
PHS


PHS
woensdag 31 december 2003

©2001-2024 WisFaq