\require{AMSmath} Oneigenlijke integraal wat is de oneigenlijke integraal van -¥ tot 6 van deze functie?ò dx/ (3Ö(1-x))^5kan u mij een volledige uitwerking geven?bedankt jos Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 december 2003 Antwoord Hoi,Die 3Ö(1-x) is een geknipte kandidaat voor een substitutie. Laten we dus t=3Ö(1-x) proberen.Dan is x=1-t3 en dx=-3t2.dt.De ondergrens x=-¥ komt overeen met t=+¥ en de ondergrens x=6, komt overeen met t=-3Ö5.De gevraagde integraal is dus gelijk aan:ò(-3t2.dt)/t5 van +¥ tot -3Ö5of:3.òt-3.dt van -3Ö5 tot +¥En deze zou je toch zo moeten kunnen uitrekenen... Een andere mogelijkheid is om t=1-x te nemen. Zo kan je er ook raken.Groetjes,Johan andros dinsdag 30 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
wat is de oneigenlijke integraal van -¥ tot 6 van deze functie?ò dx/ (3Ö(1-x))^5kan u mij een volledige uitwerking geven?bedankt jos Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 december 2003
jos Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 december 2003
Hoi,Die 3Ö(1-x) is een geknipte kandidaat voor een substitutie. Laten we dus t=3Ö(1-x) proberen.Dan is x=1-t3 en dx=-3t2.dt.De ondergrens x=-¥ komt overeen met t=+¥ en de ondergrens x=6, komt overeen met t=-3Ö5.De gevraagde integraal is dus gelijk aan:ò(-3t2.dt)/t5 van +¥ tot -3Ö5of:3.òt-3.dt van -3Ö5 tot +¥En deze zou je toch zo moeten kunnen uitrekenen... Een andere mogelijkheid is om t=1-x te nemen. Zo kan je er ook raken.Groetjes,Johan andros dinsdag 30 december 2003
andros dinsdag 30 december 2003
©2001-2024 WisFaq