Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van Colebrook-White

ik kom niet uit deze formule in het gedeelte
-2xlog
formule 1= -2xlog ( k + 5.74 )
Öy ( 3.72xd re 0.901)

k= 0.01
re=55026
d =0,1364

p.ruit
Ouder - maandag 29 december 2003

Antwoord

Hoi,

Colebrook-White modeleert de stroming in pijpen onder bepaalde voorwaarden waar we hier niet dieper op ingaan. De bedoeling is van een wrijvingsfactor f te berekenen. Dit kan enkel numerisch omdat je de vergelijking niet expliciet naar f kan uitwerken. Je kan wel een iteratie-formule-opstellen die de juiste f steeds beter benadert: fn+1=F(fn).

Op deze Excel kan je een aantal iteratiestappen simuleren. Als dit niet precies dezelfde formule is als die je bedoelt, stuur je maar een referentie of een duidelijke omschrijving van jouw formule.

Groetjes,
Johan

andros
maandag 29 december 2003

©2001-2024 WisFaq