Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaalde integraal

hoe bereken ik de bepaalde integraal van -1 tot -2 van deze functie:
òdx/Ö(x2-4x+3)??
bedankt

julie
Student Hoger Onderwijs België - zondag 28 december 2003

Antwoord

Schrijf de noemer als (x-2)2 - 1 en noem vervolgens x-2 = t.
Dan is dx = dt en je integraal gaat over in de integraal van het quotiënt 1/(t2 - 1)dt.
Daarmee zit je waarschijnlijk weer op bekend terrein.
Natuurlijk wel even de t-grenzen aanpassen! Als bijvoorbeeld x = -1 (je ondergrens), dan is ondergrens voor t gelijk aan t = x - 2 = -3

MBL
zondag 28 december 2003

©2001-2025 WisFaq