\require{AMSmath} Integraal met logaritmen Ik heb moeite met het oplossen van : òln x dx / (x lnx - x )Ik weet dat de integraal van ln x dx = x (ln x - 1), wat dus de noemer van bovenstaande integraal is, maar toch zie ik door het bos de bomen niet meer Ellen Student universiteit België - zaterdag 20 december 2003 Antwoord Dag Ellen,Als de integraal van (lnxdx) gelijk is aanx(lnx - 1), dan kan je de teller toch schrijven als:d[x(lnx - 1)]Dus dan krijg je:òd(x(lnx - 1)) / (x(lnx - 1))En je weet dat òdu/u = ln(u).Hiermee zou het moeten lukken he...Groeten,Christophe. Christophe zaterdag 20 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb moeite met het oplossen van : òln x dx / (x lnx - x )Ik weet dat de integraal van ln x dx = x (ln x - 1), wat dus de noemer van bovenstaande integraal is, maar toch zie ik door het bos de bomen niet meer Ellen Student universiteit België - zaterdag 20 december 2003
Ellen Student universiteit België - zaterdag 20 december 2003
Dag Ellen,Als de integraal van (lnxdx) gelijk is aanx(lnx - 1), dan kan je de teller toch schrijven als:d[x(lnx - 1)]Dus dan krijg je:òd(x(lnx - 1)) / (x(lnx - 1))En je weet dat òdu/u = ln(u).Hiermee zou het moeten lukken he...Groeten,Christophe. Christophe zaterdag 20 december 2003
Christophe zaterdag 20 december 2003
©2001-2024 WisFaq