Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17448 

Re: Lengte sinuslijn

Hallo Evelien,

Ik heb het eens nagerekend. Ben van het volgende uitgegaan:
y=A sin x
Voor welke waarde van A zal de lengte van de sinuslijn gelijk zijn aan 1.5 x 2p (één periode van de sinus is 2p op de x-as). De integraal is inderdaad niet echt geschikt voor menselijke consumptie, daarom heb ik hem geprogrammeerd in JAVA en de pc hem numeriek laten uitrekenen. Ik kom dan voor A op ongeveer 1.6469999 uit en de lengte van de sinuslijn zou dan ongeveer 9.426846 zijn. Vergelijk met 3p=9.424778

Mvg

Ben

Benny
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 12 december 2003

Antwoord

Leuk dat dit mensen aanzet tot het zelf bouwen van programma's.
Een andere mogelijkheid is om eens in de buurt rond te kijken of er ook een computeralgebra programma als MAPLE of DERIVE beschibaar is.
Met het programma Tiinteractive, waarvan de "engine" in feite Derive is kom ik tot:
a=1,64632280555.
Hiermee vind ik de lengte 9,42477796077. Dit is gelijk aan 3p tot op 11 decimalen.

hk
vrijdag 12 december 2003

Re: Re: Lengte sinuslijn

©2001-2024 WisFaq