Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toepassing op afgeleide

We hebben in de klas al eel wat toepassingen op afgeleide gezien maar volgende kan ik helemaal niet oplossen, kunnen jullie me helpen:

Een vliegtuig, dat op hoogte H vliegt, begint aan zijn landingsprocedure op een afstand L van de landingsbaan. We nemen aan dat het landingspad een curve is die de grafiek is van een derdegraadspolynoom: y = ax3+bx2+cx+d met y(0)=0 (het punt van de landing) en y(-L)= H (het moment dat de landing ingezet wordt).

1) wat is dan dy/dx voor x=0 en voor x= -L ?

2) Geef de precieze vergelijking van het landingspad (dwz bepaal a,b,c en d).

Sofie
Student universiteit België - donderdag 11 december 2003

Antwoord

Je kan er over discussieren maar waarschijnlijk wordt gewoon bedoeld dat je het volgende lineaire stelsel moet oplossen

y(0)=0
y(-L)=H
y'(0)=0 (het vliegtuig vliegt horizontaal op het moment dat de landing wordt ingezet)
y'(-L)=0 (het vliegtuig staat horizontaal op het moment van de "touchdown")

Los je het stelsel zelf even op?

cl
donderdag 11 december 2003

©2001-2024 WisFaq