To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Insluitstelling

Hoe kan ik via de insluitstelling aantonen dat de limiet voor x gaande naar +\infty van de functie \eqalign{f(x)=\frac{x+sinx}{x+cosx}} gelijk is aan 1?
Bedankt.

jos
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 29 november 2003

Antwoord

Omdat \sin x en \cos x waarden aannemen van -1 t/m 1 begeeft \eqalign{\frac{x + sin x}{x + cos x}} zich tussen \eqalign{\frac{x-1}{x+1}} en \eqalign{\frac{x+1}{x-1}}.

FvL
zaterdag 29 november 2003

©2001-2025 WisFaq