Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de waarde?

Wat is de waarde van 2°? en waarom? kunnen jullie dat mij uitleggen alvast bedankt voor de medewerking

Rudmer
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 26 november 2003

Antwoord

De waarde van 20=1

Dit is eigenlijk een afspraak: x0=1

Waarom is dit nu.
Je weet dat bijvoorbeeld 23=2·2·2
en dat je getallen in de macht mag optellen:
23·22=23+2=25

Ook hebben we afgesproken dat 2-1=1/2
Zouden we nu 21·2-1 doen dan mogen we weer de machten optellen. Dus:
21·2-1=21+-1=20
maar 21=2 en 2-1=1/2
en 2·1/2=1

dus 20=1 klopt echt.

gm
woensdag 26 november 2003

©2001-2024 WisFaq