Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaardafwijking bepalen

Hoe moet ik de standaardafwijking hiervan bepalen?

table([1 = 183, 2 = 192, 3 = 196, 4 = 182, 5 = 175, 6 = 161, 7 = 171, 8 = 191, 9 = 171, 10 = 175, 11 = 150, 12 = 191, 13 = 196, 14 = 163, 15 = 156, 16 = 157, 17 = 172, 18 = 161, 19 = 165, 20 = 156, 21 = 199, 22 = 182, 23 = 154, 24 = 154, 25 = 191, 26 = 173, 27 = 171, 28 = 182, 29 = 151, 30 = 180, 31 = 168, 32 = 193, 33 = 190, 34 = 191, 35 = 200, 36 = 187 ])
met vriendelijke groet X

fien
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 25 november 2003

Antwoord

Hoi
Als je de standaardafwijking wilt berekenen, moet je eerst het gemiddelde uitrekenen. Alle waarden bij elkaar optellen en delen door het aantal.(183+192+196+.......)/36
Dan bereken je van elk getal het kwadraat van de afwijking van elke waarde tot het gemiddelde.
Die kwadraten tel je bij elkaar op, deelt het weer door 36 en trekt daar de wortel uit.
Dan heb je de standaardafwijking.
(Met GR: alle waarden in tabel L1 zetten; list, math, stdDev(L1)

Ik hoop dat je er zo uitkomt, succes.

Elise
dinsdag 25 november 2003

©2001-2024 WisFaq