Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbele integraal, inhoud berekening via pool coordinaten

Hallo,
ik zit met een oefining waarbij ik de inhoud moet berekenen van het object gevormd door 2 snijdende cilinders met vgl:
y2 + z2 = 1
x2 + y2 = 1

Ik dacht dit te doen als volgt:
volgede dubbele interaal te nemen: Int(2p, 0) Int(1,0) Ö(1 - (r*sinO)) *r*dr*dO

met de grenzen beschreven in de integraal zijnde de grenzen van de cirkel gevormd door x2 + y2 = 1

Probleem: als ik dit oplos kom ik iets anders uit dan de oplossing dus ik denk dat er iets fout is bij mij.

Frank

Frank
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 21 november 2003

Antwoord

Trouw blijvend aan jouw eerste poging: je vergeet het kwadraat bij (r sinf). Bedenk ook dat dat je maar de helft van het volume geeft. Uiteindelijk moet je 16/3 bekomen.

Zie Lichaam van Steinmetz

cl
vrijdag 21 november 2003

©2001-2024 WisFaq