Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een doos met onderdelen waarvan er enkele defect zijn

Doos A bevat 11 onderdelen, waarvan er 2 defect zijn. Doos B bevat 6 onderdelen, waarvan er 2 defect zijn. Men neemt lukraak een onderdeel uit elke doos. Wat is de kans dat geen van beide onderdelen defect is?

verrue
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 20 november 2003

Antwoord

Hallo,

De kans dat je geen defect onderdeel uit doos A trekt is:
1 - 2/11 = 9/11
De kans dat je geen defect onderdeel uit doos B trekt is:
1 - 2/6 = 4/6 = 2/3

Kans op A en B is dus 9/11 · 2/3 = 18/33 = 6/11

Koen
donderdag 20 november 2003

©2001-2024 WisFaq