\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 16106 Re: Re: Determinant, inverse en adjunct matrix Sorry maar ik vind dit zo lastig.Ik heb nu dit:A-1 = (detA)-1 adjAA-1.A = I(detA)-1 adjA.A = (detA)-1 detA.InI = (detA)-1 detA.InZit ik een beetje in de goede richting.............??? Ilse Student hbo - dinsdag 11 november 2003 Antwoord Je wist al datA-1 = 1/det(A) . adj(A)dus na mijn tipI = 1/det(A). A . adj(A)det(I) = det( 1/det(A) . A . adj(A) )1 = (1/det(A))n . det(A.adj(A))1 = (1/det(A))n . det(A) . det(adj(A))waaruit het gevraagde volgt. cl dinsdag 11 november 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry maar ik vind dit zo lastig.Ik heb nu dit:A-1 = (detA)-1 adjAA-1.A = I(detA)-1 adjA.A = (detA)-1 detA.InI = (detA)-1 detA.InZit ik een beetje in de goede richting.............??? Ilse Student hbo - dinsdag 11 november 2003
Ilse Student hbo - dinsdag 11 november 2003
Je wist al datA-1 = 1/det(A) . adj(A)dus na mijn tipI = 1/det(A). A . adj(A)det(I) = det( 1/det(A) . A . adj(A) )1 = (1/det(A))n . det(A.adj(A))1 = (1/det(A))n . det(A) . det(adj(A))waaruit het gevraagde volgt. cl dinsdag 11 november 2003
cl dinsdag 11 november 2003
©2001-2025 WisFaq