Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

Ik zit vast bij de volgende opgave:
Bewijs voor een 2x2 matrix A = [aij] en voor x element van de verzameling van de reële getallen:
det(A-xI2) = x2-(a11 + a12)x + detA

Zouden jullie me verder kunnen helpen

Dankje

koen
3de graad ASO - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

Dat is toch alleen rekenwerk? Het linkerlid kan je gewoon uitwerken. Schrijf dat als een veelterm in x en voorwaar ik zeg u, je zal het rechterlid bekomen, met natuurlijk detA = a11.a22 - a12.a21.

cl
dinsdag 11 november 2003

©2001-2025 WisFaq