Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeveel is het gewicht van een kristal

een man meet 1,65 m en heeft een gewicht van 58 kg en draagt een ring van 1 karaat = 0,2 gram. De diameter van de steen is 31 cm.
Als de man de steen zou oplichten zou hij 6670000 kg wegen en hij zou een lengte hebben van 76,15 m. Hoeveel is het gewicht van de steen????? Dringend antwoord aub.

Reactie bij navraag
het gaat nu om een steen van 31cm diameter en men moet een vergelijk maken met de opgave van 1,65 lengte man en zijn gewicht is 58kg en draagt een ring van 1 karaat wat gelijk staat met 2 gram en om de steen van 31cm diameter zijn gewicht te vinden heeft men wat getallen opgegeven en die zijn dan 6670000kg zou hij wegen en een lengte hebben van 76.15 meter zijn en door deze getalen zou men het gewicht kunnen bepalen...

Vandoo
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 8 november 2003

Antwoord

Als ik dit warrige verhaal probeer te begrijpen kom ik tot de volgende situatie:

q15950img1.gif

De lengte wordt dus 76,15/1,6546 keer zo groot. De inhoud (dus ook het gewicht) zou dan 463 keer zo groot moeten zijn. Maar 463·58kg=5.645.488kg is iets anders dan 6.670.000kg, dus ergens klopt er iets niet.

Voor de steen geldt dezelfde vergrotingsfactor. Dus het gewicht van de steen is 463·0,2g19,5kg.

Als je naar het gewicht kijkt kan je ook zeggen dat de steen 6670000/58=115000 keer zo groot wordt, dus 115000·0,2g=23kg.

Dus kies maar...

WvR
zondag 9 november 2003

©2001-2024 WisFaq