Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sprong en perforatie

Wij zijn op school bezig met gebroken rationale functies en ik moet voor school de definities van sprong en perforatie opzoeken, maar ik vind ze nergens. Zouden jullie me kunnen helpen?

sander
3de graad ASO - woensdag 22 oktober 2003

Antwoord

$f(x)$=$\large\frac{1}{x}$. Teken deze grafiek eens. Dan zie je een sprong bij $x=0$. Deze sprong is wel erg groot. Kun je nu zelf verzinnen wat die sprong is.

$g(x)$=$\large\frac{3x-9}{x-3}$. Deze functie bestaat niet voor $x=3$, Wederom even tekenen om een indruk te krijgen wat een perforatie is.

Zelf doen!

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 22 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq