Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren met wortel

Volgende integraal...:

òx.Ö(x+2)dx

Anneli
Student universiteit België - woensdag 15 oktober 2003

Antwoord

Bij het berekenen van integralen moet je wegwerken wat je afschrikt (door substitutie of rekenregels of wat dan ook).
In dit geval is dat Ö(x+2). Het is veel eenvoudiger om met Öx te werken.
Dus de voor de hand liggende substitutie hier is y=x+2 met dy=dx.

Zodat òxÖ(x+2)dx = ò(y-2)Öy dy = òyÖy dy -2òÖy dy

De integralen die resten zijn twee basisintegralen. Dus dit zou moeten lukken.

Els
woensdag 22 oktober 2003

©2001-2025 WisFaq