Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepalen snijpunten

Ik volg momenteel een opstartcursus wiskunde, en ben bezig met analytische meetkunde. Je krijgt twee vergelijkingen en dan moet je de snijpunten van die tww vgl zoeken, met een stelsel, maar ik weet echt niet hoe ik er aan moet beginnen welk stappen je moet doen om de oplossing te vinden.

Een van de opgaven is bijvoorbeeld dit:
y=x2 en y=-x2-4 zoek de snijpunten

x2+y2-6x-4y+9=0 en x2+y2-2x-3=0 zoek de snijpunten

Zup
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 17 september 2003

Antwoord

De punten waar de grafieken elkaar snijden kan je vinden door de twee vergelijkingen aan elkaar gelijk te stellen:

x2=-x2-4
dan:
x2+x2+4=0
2x2+4=0
2x2=-4 (geen oplossing)
Er zijn dus geen snijpunten.

ander voorbeeld:
x2=2x+3
x2-2x-3=0
(x-3)(x+1)=0
x=3 of x=-1
Snijpunten (3,9)en(-1,1)

Mvg

pl
woensdag 17 september 2003

©2001-2024 WisFaq