Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13754 

Re: Dobbelspel

Ik probeer te begrijpen hoe jullie komen aan de kans dat je bv 8 gooit en dus wint = 5/36 en de kans dat je 7 gooit en dus verliest 6/36 bekomt, kunnen jullie mij verklaren hoe jullie daar aankomen ?

mvg

Benny
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 26 augustus 2003

Antwoord

(kans op 7 met 2 stenen) = (1,6)+(2,5)+(3,4)+(4,3)+(2,5)+(1,6) = 6/36, waarbij de getallenkoppels de de kans voorstellen dat de uitkomsten van de eerste en de tweede de gegeven getallen zijn en die is voor elk koppel gelijk aan (1/6)(1/6)=1/36

Op dezelfde manier is de kans om met twee dobbelstenen samen 4 te werpen gelijk aan (1,3)+(2,2)+(3,1)=3/36.

Bereken anders als oefening eens wat de kans is om met 3 dobbelstenen samen 8 ogen te werpen.

cl
dinsdag 26 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq