Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de formule van de punt - biseriele correlatiecoeficient?

Goeiedag,

Ik ben een studente pqychologie en heb een tweede zit voor het vak statistiek. Nu heb ik een vraag over de punt - biseriele correlatie.
De formule hiervan is x1 - x/Sdx . ÖN1/N0.
Nu is mijn vraag hoe je aan die N0 komt. In mijn cursus staan twee mogelijkheden: N0 = de som van fx1 - som van fx0
of gewoon de som van fx0.

Ik weet dus het juiste antwoord niet. Kan iemand me helpen?

Caroli
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 22 augustus 2003

Antwoord

Hoi,

Het is me niet heel duidelijk wat je N1, N0 en fx0 en fx1 precies betekenen. Je kan best eens zien op Point Biserial Coefficient of Correlation en Point biserial correlation.

De formule is dus (X1-X0)/SX.Ö[p.(1-p)].

Hierin is
X1 de gemiddelde X waar f(X)=1
X0 de gemiddelde X waar f(X)=0
SX de std.dev op X
p de kans op f(X)=1

Groetjes,
Johan

andros
donderdag 28 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq