\require{AMSmath} Functievoorschrift opstellen hoe kun je uit p(-3,4), q(-2,0), r(0,4), s(2,-16) deze coordinaten het volgende bereiken f(x)=-x3 - 3x2 +4 liefst in stappen uitleggen, thnx amir Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 15 augustus 2003 Antwoord Ga uit van het algemene geval:y=ax³+bx²+cx+dVul de coördinaten van de punten in:4=a·(-3)³+b·(-3)²+c·-3+d0=a·(-2)³+b·(-2)²+c·-2+d4=a·0³+b·0²+c·0+d-16=a·2³+b·2²+c·2+d4=-27a+9b-3c+d0=-8a+4b-2c+d4=d-16=8a+4b+2c+dEn dan maar prutsen...0=-8a+4b-2c+4-16=8a+4b+2c+4-------------- +-16=8b+88b=-24b=-3-16=8a+4·-3+2c+48a+2c=-827a+3c=-278a+2c=-854a+6c=-5424a+6c=-24---------- -30a=-30a=-1c=0Samengevat:a=-1b=-3c=0d=4Klaar...! WvR vrijdag 15 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kun je uit p(-3,4), q(-2,0), r(0,4), s(2,-16) deze coordinaten het volgende bereiken f(x)=-x3 - 3x2 +4 liefst in stappen uitleggen, thnx amir Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 15 augustus 2003
amir Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 15 augustus 2003
Ga uit van het algemene geval:y=ax³+bx²+cx+dVul de coördinaten van de punten in:4=a·(-3)³+b·(-3)²+c·-3+d0=a·(-2)³+b·(-2)²+c·-2+d4=a·0³+b·0²+c·0+d-16=a·2³+b·2²+c·2+d4=-27a+9b-3c+d0=-8a+4b-2c+d4=d-16=8a+4b+2c+dEn dan maar prutsen...0=-8a+4b-2c+4-16=8a+4b+2c+4-------------- +-16=8b+88b=-24b=-3-16=8a+4·-3+2c+48a+2c=-827a+3c=-278a+2c=-854a+6c=-5424a+6c=-24---------- -30a=-30a=-1c=0Samengevat:a=-1b=-3c=0d=4Klaar...! WvR vrijdag 15 augustus 2003
WvR vrijdag 15 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq