\require{AMSmath} Bewijs hoe ga je van lim (delta cos(x) / (delta x) delta x - 0 naar lim | ((cos(x)(cos delta x) - sin(x)*sin deltax) -delta x - 0 | cos x) / (delta x) thnx amir Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 augustus 2003 Antwoord Dcos(x) = cos(x+Dx)-cos(x) = cos(x)cos(Dx)-sin(x)sin(Dx)-cos(x) Dat laatste volgt uit de somformule voor de cosinus. En toch vind ik mijn herleiden naar de afgeleide van sin(x) eenvoudiger :p cl dinsdag 12 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe ga je van lim (delta cos(x) / (delta x) delta x - 0 naar lim | ((cos(x)(cos delta x) - sin(x)*sin deltax) -delta x - 0 | cos x) / (delta x) thnx amir Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 augustus 2003
amir Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 augustus 2003
Dcos(x) = cos(x+Dx)-cos(x) = cos(x)cos(Dx)-sin(x)sin(Dx)-cos(x) Dat laatste volgt uit de somformule voor de cosinus. En toch vind ik mijn herleiden naar de afgeleide van sin(x) eenvoudiger :p cl dinsdag 12 augustus 2003
cl dinsdag 12 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq