Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normaalverdeling

De gemiddelde diameter van een reeks wrijvingsringen die door een machine vervaardigd werden, is 14.04 mm en de standaardafwijking is 0.14 mm. De toegelaten speling rond het gemiddelde bedraagt 0.18 mm. Hoeveel % defecte ringen brengt de machine voort, als kan verondersteld worden dat de diameters normaal verdeeld zijn.

Alvast bedankt (@wh: bedankt om mijn vorige vraag op te lossen)

Jos
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 29 juli 2003

Antwoord

Probeer het hier eens mee:

De normale tabel

m = s =
x <
P(x < ...) =
< x <
P(... < x < ...) =

wh
dinsdag 29 juli 2003

©2001-2024 WisFaq