Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaal vergelijking

Ik heb 50 DV sommen opgelost, echter over 2 sommen bestaan nog onduidelijkheden kunt u mij deze 2 sommen heel goed uitleggen, zodat ik me goed op tentamen kan voorbereiden.
bij voorbaat dank.

1. gegeven is de volgende DV;

y'
- = y
x2

De algemene oplossing, waarbij C element is van R; ?

2. Gegeven is de volgende DV;

- y'
x
=1
y

De algemene oplossing, waarbij C element van R

m.
Student universiteit - donderdag 31 januari 2002

Antwoord

1.
Dit kan je herschrijven als:
y'·1/y=x2
primitiveren levert:
ln y = 1/3x3+C
y=C·e^(1/3x3)

2.
Dit laat zich herschrijven tot:
y'·y=-x
primitiveren levert:
½y2=-½x2+C
x2+y2=C

WvR
woensdag 6 februari 2002

©2001-2024 WisFaq