Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met kwadraat

Hallo ik loop vast op een formule. Het is voor mij al weer wat lang geleden. En van de overige voorbeelden wordt ik eveneens niet wijzer. Kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik onderstaande formule moet oplossen!! Alvast bedankt.
12,5 - x2 = 8,5 - (4-x)2

Bart
Leerling mbo - maandag 7 juli 2003

Antwoord

Hoi,

12,5 - x2 = 8,5 - (4 - x)2
12,5 - x2 = 8,5 - (42 - 2·4·x + x2)
12,5 - x2 = 8,5 - (16 - 8x + x2)
12,5 - x2 = 8,5 - 16 + 8x - x2
-x2 - 8x + x2 = 8,5 - 16 - 12,5
-8x = -20
x = -20 : -8 = 5/2

Groetjes,

Davy.

Davy
maandag 7 juli 2003

 Re: Vergelijking met kwadraat 

©2001-2024 WisFaq