Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gooien met een dobbelsteen

bereken de kans dat je bij 10 worpen met een dobbelsteen meer dan 2 keer 6 gooit??

groeten dirk

dirk v
Student hbo - woensdag 18 juni 2003

Antwoord

Het aantal zessen (X) is binomiaal verdeeld, n=10 en p=1/6.
P(X 2) = 1 - P(X 2) = 1 - binomcdf(10,1/6,2) 0,2248 oftewel 22,48%
Je kunt de kans op de regel hierboven natuurlijk ook opzoeken in een tabel van de binomiale verdeling als je geen (TI-83) grafische rekenmachine hebt.

jr
woensdag 18 juni 2003

©2001-2024 WisFaq