Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen van een kromme

is het mogelijk om in Maple een kromme te tekenen met de volgende vergelijking:
x2+ln2y=4

Eelco
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juni 2003

Antwoord

Uit ln2y = 4 - x2 volgen lny = Ö(4 - x2) en lny = -Ö(4 - x2) en dat levert weer op y = e4 - x2 en idem voor de tweede mogelijkheid.
Dit kun je tekenen; beide grafieken zijn elkaars spiegelbeeld in de x-as.
Of het ook kan zonder vrijmaken van y weet ik niet. Raadpleeg de helpfiles maar eens onder de zoekterm 'implicit function'.

MBL
dinsdag 17 juni 2003

©2001-2024 WisFaq