Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de regel van de l hospital en hoe werkt hij

ik heb namelijk hier een vraag gelezen van iemand die een gelijkaardige oefening als mij niet kan oplossen en het antwoord luide dat je de regel van l'hôpital moet toepassen maar ik heb deze helemaal nog niet gezien en ik zou graag weten hoe je die toepast
alvast bedankt
mindy

mindy
3de graad ASO - zondag 8 juni 2003

Antwoord

De regel van de l'Hospital is een regel om limieten die een onbepaaldheid van de vorm ¥/¥ of 0/0 uitkomen.
De regel zegt dat je dan de teller en de noemer afzonderlijk moet afleiden en van de nieuwe breuk de limiet berekenen.

Vb:

lim x- +¥ (x2+2)/x = ¥/¥

= teller en noemer afzonderlijk afleiden geeft:

lim x- +¥ (2x)/1= +¥

Koen Mahieu

km
zondag 8 juni 2003

©2001-2024 WisFaq