To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen en matrices

For each of the sets of equations below, set up the augmented matrix and, using elementary row operations, decide on the consitency of the equations. If they are consistent, obtain all solutions in each case.
c)x + 2y + z = 4
x + y = -1
3x + 4y -z = 12

pj lon
Student universiteit - maandag 2 juni 2003

Antwoord

Alweer vegen
Ik zal het nog een keer voordoen.

1 2 1 | 4
1 1 0 | -1
3 4 -1 | 12

Trek de eerste rij van de tweede af, en 3 maal van de derde:

1 2 1 | 4
0 -1 -1 | -5
0 -2 -4 | 0

Neem het tegengestelde van de tweede rij, en tel deze 2 maal op bij de derde:

1 2 1 | 4
0 1 1 | 5
0 0 -2 | 10

uit de laatste vergelijking (-2z=10) blijkt: z=-5
de voorlaatste vergelijking wordt: y+z=5, dus y=10
de eerste vergelijking is x+2y+z=4, dus x=-11
groet,

Anneke
maandag 2 juni 2003

©2001-2025 WisFaq