\require{AMSmath} Afgeleiden [x·sinx]-[cosx]/[x·sinx]+[cosx] Hoe wordt deze functie afgeleid? Klaas Student Hoger Onderwijs België - zondag 1 juni 2003 Antwoord Hoi, Handig om te weten: D[f(x)/gx)]= [f'(x)·g(x) - g'(x)·f(x)]/g(x)2 D[f(x)·g(x)]= f'(x)·g(x)+f(x)·g'(x) Stel f(x)= x·sin(x) - cos(x) en g(x) = x·sin(x) + cos(x) f'(x)= x·cos(x) + sin(x) - (-sin(x)) = x·cos(x) + 2·sin(x) g'(x)= x·cos(x) + sin(x) - sin(x) = x·cos(x) En nu...uitwerken maar! Koen zondag 1 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
[x·sinx]-[cosx]/[x·sinx]+[cosx] Hoe wordt deze functie afgeleid? Klaas Student Hoger Onderwijs België - zondag 1 juni 2003
Klaas Student Hoger Onderwijs België - zondag 1 juni 2003
Hoi, Handig om te weten: D[f(x)/gx)]= [f'(x)·g(x) - g'(x)·f(x)]/g(x)2 D[f(x)·g(x)]= f'(x)·g(x)+f(x)·g'(x) Stel f(x)= x·sin(x) - cos(x) en g(x) = x·sin(x) + cos(x) f'(x)= x·cos(x) + sin(x) - (-sin(x)) = x·cos(x) + 2·sin(x) g'(x)= x·cos(x) + sin(x) - sin(x) = x·cos(x) En nu...uitwerken maar! Koen zondag 1 juni 2003
Koen zondag 1 juni 2003
©2001-2024 WisFaq