Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

thanx!!
ok nou heb ik dus (1-x)^-x
wat is hier nou weer de afgeleide van???sorry hoor voor de vragen...im lost!!!!!!
en op de texas instruments 83 hoe doe je bijvoorbeeld 3wortel2?
thanx

ilse
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2003

Antwoord

Ik zou het zo doen:

omdat a hetzelfde is als eln(a), is
(1-x) hetzelfde als eln(1-x), dus
f(x)=(1-x)-x={eln(1-x)}-x
= e-x.ln(1-x)

hier staat dus zoiets als
f(x)=eg(x)
wegens de kettingregel is
f'(x)=eg(x).g'(x)
(kijk GOED het hoofdstuk over de kettingregel na)

f'(x)= e-x.ln(1-x).[-x.ln(1-x)]'
en het stuk tussen de vierkante haken werk je uit mbv de produktregel (zie m'n vorige antwoord).

over rekenen met de TI83. Zie:
http://www.math4all.nl/TI/PrTI83.html

succ6

groeten,
martijn

mg
donderdag 29 mei 2003

©2001-2024 WisFaq