Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De cosinus functie

Hoi wisfaq,
Ben bezig met een oefening om alle a(alpha)waarden op domein [10p,15p] te geven van : cos a=0
En dit heb ik eruit gekregen : ( a = 1/2p+k.2p)
a = 10.5p,12.5p, en 14.5p
Maar in het antwoordenboek schrijven ze deze a waardes er nog bij : a =11.5p , 13,5p
Nu ben ik erachter gekomen dat als a= -1/2p+k.2p men wel die waardes krijgt maar dat mag toch niet ?
De regel is toch; (p-1/2p) En daaruit komt een positief getal uit. weet u wat ik fout doe ?
Bijvoorbaat dank voor u antwoord,
Groetjes

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 mei 2003

Antwoord

cos a=0 heeft als oplossing
1/2p+k·p (en niet k·2p)

WvR
dinsdag 27 mei 2003

 Re: De cosinus functie 

©2001-2024 WisFaq